Откривање, развој и испорака

Речиси 100 години ги трансформираме неисполнетите медицински потреби на луѓето кои живеат со сериозна хронична болест во иновативни лекови и системи за испорака, какви што се нашите инсулински пенкала. 

Од нашите третмани денес имаат корист милиони луѓе кои живеат со дијабетес, дебелина и ретки крвни и ендокринолошки заболувања. 

Од нашите лаборатории до фабричките хали, ние откриваме и развиваме иновативни биолошки лекови и ги правиме достапни за пациентите низ целиот свет.

Нашиот фокус е насочен кон сериозните хронични заболувања кои влијаат врз стотици милиони луѓе и се вбројуваат меѓу најитните глобални здравствени предизвици.

Со комбинирање на нашата иновација и комерцијална извонредност, црпиме информации од увидите на пациентите и партнерите за да ги трансформираме смелите идеи во животоспасувачки и превентивни лекови.

Инвестираме долгорочно во нови третмани и технологии, вклучително и во терапии за лекување базирани на матични клетки, за постојано да напредуваме во развојот на медицински помагала и дигитални здравствени решенија.

Кога некои што живеат со хронична болест не добиваат правилна грижа, или воопшто не се лекувани, тогаш тие се изложени на ризик од развој на животозагрозувачки компликации. Во случај на дијабетес, ова би можело да доведе до ампутации и губење на видот, а во некои случаи компликациите можат да бидат фатални.

Ранливите заедници и земјите со ниски примања честопати се најмногу изложени на удар. Трошоците и пристапот до медицинска нега можат да предизвикаат поразителен товар врз поединците, нивните семејства, па дури и цели општества.

Нашата долгорочна амбиција е да обезбедиме пристап до достапна грижа за дијабетесот за ранливите пациенти во секоја земја, особено за децата кои живеат со дијабетес тип 1, кои се соочуваат со сигурна смрт во некои делови на светот без грижа и лекови.

Инвестираме и во превенција на хронични болести. Нашата амбиција е да превенираме повеќе од 100 милиони луѓе да добијат дијабетес тип 2 до 2045 година. 

Погледнете како го победуваме дијабетесот.

Рагу Рамасвами и Ријанка Диксит, Novo Nordisk Индија.